Testamenter

Er det overhovedet nødvendigt, at jeg opretter testamente?

Nej, ikke hvis du nøjagtigt ved, hvad der står i arveloven, og hvis det er sådan, du ønsker din formue fordelt.

Ved at oprette testamente opnår du, at dine ønsker bliver fulgt, når du ikke er her mere. Samtidig viser du ansvarlighed over for dine efterladte. Det er sørgeligt nok at miste en, man holder af. Men det kan være en katastrofe, hvis der ikke er orden i papirerne.

Ifølge Danmarks førende forsker i arveret, professor Finn Taksøe Jensen, er der mere end en halv million mennesker, der burde oprette et testamente.

I en del tilfælde vil der opstå store problemer for arvingerne, når der ikke findes et testamente.

På denne hjemmeside kan vi ikke beskrive alle situationer, hvor et manglende testamente kan medføre uheldige konsekvenser, men blot nævne, hvad der kan ske i nogle almindelige situationer:

  • Arven tilfalder statskassen.

  • Arven ender i dine børns ægtefællers lommer, fordi du ikke har gjort arven til særeje.

  • Bodelingen ender i kiv og strid, fordi du ikke har givet præcise oplysninger om,
    hvem der skal modtage bestemte arvestykker.

  • Din samlever skal gå fra hus og hjem, fordi du har børn fra tidligere forhold.

Hvad gør jeg, hvis jeg ønsker at oprette et testamente?

Du kontakter os for at få en indledende samtale om dine aktuelle behov. Hvis du skal have lavet et testamente, aftaler vi eventuelt et møde, hvor Jens Hoffmeyer gennemgår mulighederne.

Vores erfaring siger os, at alle, der har oprettet testamente, er meget tilfredse og glade for, at de fik gjort det.

Prismæssigt opereres med ”det enkle testamente” hvor eksempelvis et ægtepar vil sikre at deres samlede arv bliver hos børnene og ikke skal deles med en af børnenes ægtefælle i tilfælde af skilsmisse. Et sådant testamente koster bare 2.500,- inkl. moms.

Et testamente der oprettes mellem samboende eller ægtepar der har børn fra tidligere forhold, således at der er dine, mine og fælles børn vil typisk koste 4.-5.000,- inkl. moms at få udfærdiges hos os. Prisen er naturligvis inklusive et møde, hvor du får al den rådgivning du har brug for, samt hvor du kan stille alle de spørgsmål du har, således at du får lavet nøjagtigt det testamente som passer til din situation og dine ønsker.

Når du får registreret testamentet hos notaren skal du betale kr. 300,-.

Den nye arvelov pr. 1 januar 2008

Velkommen

Ejendomshandler

Testamenter

Dødsboer

Selskaber

Foredrag

Målsætning

Kontakt os


Jurafirmaet Jens Hoffmeyer          Rådhuspladsen 16          1550 København V          Telefon 33 18 83 00          E-mail: